2.2.11

dreams



semua orang hidup kat atas muka bumi ni confirm ada impian tersendiri . antara tercapai dengan tidak je . lately aku terpikir pasal impian aku . tercapai ker ? macam mana kalau tak ? sia-sia ke pe yang aku belajar ? pe yang aku buat kalau impian tak tercapai ? macam mana pulak nak tercapai ?




soalan-soalan kat atas tu dah ganggu hidup aku disebabkan tak lama lagi aku akan habis diploma . ujung tahun ni Insya Allah kalau takde yang menghalang . impian yang aku nak capai tu mungkin makan masa yang lebih lagi . tapi lepas aku habis diploma aku kene focus kat kerjaya yang m'jurus ke impian aku . aku risau kalau aku tak dpt tempat kat kerjaya yang patut . hurmmmm




aku cakap ujung tahun habis diploma . mayb ade yang cakap lambat lagi. tapi aku rasa masa sekarang ni dah tak tunggu manusia . cepat je 'berjalan' . now pun dah bulan februari . tapi rasa macam baru last week aku celebrate new year *ala ala drama melayu sket* aku rasa dah sampai masa aku buat rangka kerjaya kowt . hurmmmmm




impian aku sangat2 berisiko untuk dipertahankan . bukan takat pertahan kan je . nak dapat tempat kat industri dalam bidang yang aku belajar bukan senang . sedih nye laa pikir kalau langsung tak dapat tempat . hurmmm




bukan negative thought . tapi sekadar precaution maybe . i was thinking how to survive in this BIG WORLD . pesaing toksah cerita . aku rasa tiap-tiap tahun confirm ade benda baru . arghhh tension seyh pikir pasal industri seni tanah air . filem drama dokumentari . semua benda ni berapa kerat je yang berjaya kat malaysia ? nak pergi luar malaysia ? sedangkan negara sendiri pun terumbang ambing nak rebut carta and hati peminat . kualiti pun masih dipertikaikan




filmmaker . this is my dream . will i survive till the end ? and be 1 of the best filmmakers malaysia ever had ? susah nye lah impian kau Cik Nor Amelia Farina . nape tak pilih impian jadi permaisuri je ? dah alang2 susah ? arghhh !!!




p/s : kenapa Sharifah Amani talented and comel sangat ??


Photobucket

2 comments:

Qamarul Sahid said...

kou gunakan la peluang blajar ni utk cari cable2...

DuniakuAbstrak said...

Impian itu target

hidup kena ada target baru tahu arah tuju