23.12.10

Abon the Rock Star


perkara best yang aku jumpa kat kampung orang asli masa shooting adalah :

  • teh kak umi
  • ubi goreng
  • V shape (tempat buang air)
  • upacara sewang
  • budak-budak Kg. Sg. Denah

tapi benda yang paling best and paling aku suke ialah Abon. hahaha .



macam Jaden Smith x ? hahaha . budak ni sangat-sangat menarik perhatian kami . first time aku tengok waktu die ngah bergado dengan abang tiri die iaitu Cele *nama dorunk agak pelik...nickname jer* . pastu waktu die tengah main perang-perang kowt . die ngah pegang pistol kayu .



start jer die bersuara sangat2 comel budak ni . setiap kali kteowg panggil nama die confirm die malu2 kucing . tapi tetap chumel . budak-budak kat sana takda hiburan kecuali radio . so boleh dikatakan budak2 ni suka bernyanyi . tiap kali free time xde benda nak buat dorunk akan kumpul satu tempat and then nyanyi-nyanyi . Cele merupakan budak yang paling suka nyanyi . tapi Abon tetap jadi pilihan . sebab sore die serak2 basah and then bila nyanyi dengan muka feel habis die kasi . hahaha




budak-budak kat sana sangat2 rajin mengalahkan aku . tanpa disuruh die rajin nak tolong kteowg mengemas barang2 and balai sewang tempat kami tido . ahakz . siap sapu lagi tuu . kalo tak caye korunk tengok laa gamba kat bawah ni .


Abon menyapu

Cele si kepit


shooting ngan budak2 ni sangat2 best . tapi kene umpan dulu laa . gula2 and snek jangan lupe laa . hehehe . but they really give a very good commitment . pape suh buat dorunk sure cakap BOLEH . especially bila kteowg suh pakai cawat . hahaha





dorunk dengan baik hati nya mengajar bahasa Temiar *kaum dorunk* tanpa ditanya . rindu kat kampung tu. walau pun agak sukar untuk buang air . hahaha . layanan yang diberi sangat-sangat baik . hope dapat pergi jumpa dorunk lagi !




<span class=

1 comment:

Qamarul said...

aku ingatkan abon yg wat lawak tue!!